Παιδιά και παιχνίδι
bannersdallETPA

ΠΡΟΦΙΛ

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Λόγου…Χάρη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας δύο λογοπεδικών, του Κωνσταντίνου Φωτίου και της Μαγδαληνής Πρίντεζη, για τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου διάγνωσης και αποκατάστασης, με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Στόχος μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στην πρόληψη, αξιολόγηση και θεραπεία όλων των θεμάτων και διαταραχών που αφορούν το παιδί, τον έφηβο και την οικογένεια.

Παρότι η πρόληψη και η θεραπεία διαταραχών ήταν η αρχή και η βασική προτεραιότητά μας, σύντομα διαφάνηκε η ανάγκη εξειδικευμένης μαθησιακής υποστήριξης των παιδιών που παρακολουθούσαν ή είχαν ολοκληρώσει το θεραπευτικό τους πρόγραμμα στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.

Την ανάγκη αυτή ήρθε να καλύψει το Κέντρο Μελέτης & Μάθησης Λόγου…Χάρη το 2009 σε ένα σύγχρονο, καλαίσθητο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προετοιμάζονται σε όλα τα σχολικά μαθήματα της επόμενης μέρας, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών και την υποστήριξη μιας πλήρους ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Με βάση τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της θεραπευτικής προσέγγισης και με πίστη στη δύναμη της διεπιστημονικής ομάδας, επενδύουμε διαρκώς στην επιμόρφωση των επιστημονικών συνεργατών που στελεχώνουν το κέντρο.

Τη διεπιστημονική ομάδα αποτελούν επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι συνεργάζονται, αναλύουν, προτείνουν, σχεδιάζουν και συναποφασίζουν το ιδανικό, εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του θεραπευόμενου, ενώ στη συνέχεια παρακολουθούν και αξιολογούν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Παιδοψυχίατρου, στην διεπιστημονική ομάδα συμμετέχουν Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Ψυχοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο